To have impact as a company lawyer, requires more than excellent legal knowledge 

Soft skills winnen steeds meer aan belang en bieden je handvaten om binnen én buiten jouw onderneming impact uit te oefenen. Het IBJ biedt je de mogelijkheid deze verder te ontwikkelen binnen de Legal Soft Skills Academy. Dit interactieve programma is aangepast aan jouw specifieke noden. 

Tijdens 8 inspirerende workshops willen wij jou praktische tips meegeven, zodat je als bedrijfsjurist meer impact kan hebben en dit op 3 vlakken: 

  • Impact op de maatschappij
  • Impact op anderen
  • Impact op jezelf

Deze workshops zijn een must have voor al wie het concept van ethisch leiderschap en een methodologie voor risicobeheer wil verkennen. Met deze skills houd je de vinger aan de maatschappelijke pols. 

De voorbije jaren stonden meer dan ooit in het teken van veranderingen, zowel globaal als binnen jouw onderneming. Je toonde invloed en daadkracht om continuïteit en transformatie mogelijk te maken binnen een sterk gereguleerde context. Een “magic bullet” voor het “best omgaan met verandering” hebben we niet, maar de workshop gewijd aan change management zet er ons toe aan anders na te denken over verandering en onze houding daartegenover. 

Je ontdekt hoe je de juiste uitstraling en mindset kan hebben bij onderhandelingen en hoe emotionele intelligentie een rol speelt bij het behalen van goede bedrijfsresultaten. We geven jou ook 6 sleutels tot succes om je publiek te verassen met relevante, interessante en kwaliteitsvolle presentaties
Zo kan je een sterkere menselijke band ontwikkelen met jouw team en collega’s en leer je als business partner nog overtuigender over te komen tegenover het management. 

In tijden waar jij en jouw collega’s onder druk staan, is het cruciaal om energie management voorrang te geven. Ontdek hoe beweging, slaap en voeding onlosmakelijk samenhangen met de werking van ons brein, hoe we die samenhang kunnen optimaliseren en we voor onszelf op alle vlakken meer energie kunnen opwekken. 

Tot slot op het menu een niet te missen workshop over personal leadership: weten wat echt belangrijk is, wat jouw sterktes zijn en wat jou drijft. Iedereen kan een echte leider kan zijn, elk op zijn eigen authentieke manier. 

Om je kennis te laten maken met dit kwaliteitsvolle aanbod, hebben wij het genoegen jou de eerste sessie van deze Legal Soft Skills Academy-cyclus gratis aan te bieden in samenwerking met Vialegis

In een webinar over mentale veerkracht belicht spreker Elke Geraerts hoe je meer controle kan krijgen op jouw brein. Verwacht een eye opener die glashelder maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer wendbaarheid, energie en geluk en minder stress en angst in je (professionele) leven. 

De opleidingen gaan door op locatie en worden aangeboden in kleine groepen (max. 20 personen) voor een betere interactie tussen deelnemers en sprekers. Behalve in Brussel, wordt  ook een sessie georganiseerd in Vlaanderen en Wallonië.