Contract Lifecycle Management: van ‘handig’ naar ‘noodzakelijk’

Contract Lifecycle Management: van ‘handig’ naar ‘noodzakelijk’

Waarom CLM-technologie na de coronacrisis een must blijft.

Vóór de coronacrisis waren heel wat organisaties al bezig met een digitale transformatie, elk in hun eigen tempo. Vandaag is digitale transformatie niet langer een proces of een doelstelling voor de toekomst. Digitale transformatie is een absolute noodzaak geworden die definieert hoe organisaties kunnen blijven overleven.

Als jurist is uw belangrijkste taak uw organisatie beschermen door proactief risico’s te identificeren en tot een minimum te beperken. Eén van de kerntaken is dan ook: het beheren van contracten gedurende de hele levenscyclus, van het opstellen van het concept via onderhandelen/beoordelen en goedkeuren naar afsluiten en verlengen/beëindigen.

Als contracten niet efficiënt worden beheerd, riskeert uw organisatie financiële verliezen of reputatieschade. Volgens de IACCM kan slecht contractmanagement organisaties jaarlijks zelfs gemiddeld 9% van hun omzet kosten. Ondertussen meldt KPMG dat slecht contractmanagement ertoe kan leiden dat uw organisatie tot 40% van de waarde van een contract misloopt .

Financiële verliezen en reputatieschade als gevolg van slecht contractmanagement zijn een hele goede reden om contractprocessen te stroomlijnen.

Maar waarom is Contract Lifecycle Management vandaag onmisbaar?

De Corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat tools voor contractmanagement onmisbaar zijn voor de continuïteit van uw organisatie en we verwachten dat deze trend nog lang zal aanhouden. Nu iedereen steeds vaker op afstand werkt, groeit de vraag naar tools waarmee contractprocessen digitaal geoptimaliseerd kunnen worden.

In de whitepaper “Contract Lifecycle Management in het nieuwe normaal” leggen we uit waarom Contract Lifecycle Management (CLM) belangrijker is dan ooit en niet langer ‘handig om te hebben’ is, maar ‘essentieel om te overleven’. Verder beschrijven we vier essentiële oplossingen waar organisaties in moeten investeren om hun contractmanagement te stroomlijnen.

Download de whitepaper “Contract Lifecycle Management in het nieuwe normaal” en ontvang hem dadelijk in uw mailbox.

More Partner Blogs


30 november 2022

Het belang van CAO nr. 32bis in overheidsopdrachten

Bij een (her) plaatsing van een overheidsopdracht voor diensten wordt een onderneming voor de...

Lees meer...

25 november 2022

Labour deal 2022: 7-day notification term for variable work schedules

On 10 November 2022, the Act of 3 October 2022 on various labour provisions was published in the...

Lees meer...

24 november 2022

Contracten: legal document of business asset?

Enige tijd geleden werd tijdens een panelgesprek voor derdejaarsstudenten rechten aan de UGent...

Lees meer...

23 november 2022

Er kan verwacht worden dat de Belgische “klokkenluiders”-wet aangenomen wordt voor het einde van het jaar: welke gevolgen zijn er voor ondernemingen?

Richtlijn 2019/1937 van 23 oktober 2019 inzake de bescherming van personen die inbreuken op het...

Lees meer...

21 november 2022

The Belgian "European Long-Term Investment Fund": ready for take-off?

The European Long Term Investment Fund (hereinafter “ELTIF”) was created by the EU in 2015...

Lees meer...