Verkiezingen IBJ: volgende stappen

Verkiezingen IBJ: volgende stappen

Na de oproep tot kandidaatstelling zullen de effectieve leden van het IBJ van 8 tot 18 november de leden van de Raad en de beroepscommissie kunnen kiezen.

U zal kunnen stemmen via uw persoonlijke ruimte op MY IBJ (myibj.be). U dient zich aan te melden op uw MY IBJ-profiel met behulp van uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord. Indien u niet meer beschikt over uw login-gegevens, gelieve ons te contacteren. U ontvangt nog een uitnodiging om te stemmen bij de opening van de stemperiode.

De lijst van kandidaten voor de Raad en voor de beroepscommissie, alsmede hun motivering, vindt u reeds op de website van het Instituut. Wij wensen hen allen oprecht te danken voor hun engagement voor dit mooie beroep.

Bij de stemming dient u minimum één persoon aan te wijzen en maximum zoveel kandidaten als er leden zijn te verkiezen, d.w.z. maximaal 10 per taalrol voor de Raad en 2 per taalrol voor de beroepscommissie. U mag dus stemmen voor beide taalrollen.

De Raad bepaalt onder meer de algemene leiding, de strategie, de rol en de missies van het Instituut, in overeenstemming met het door de wet en de Algemene Vergadering vastgestelde kader. De beroepscommissie is één van de tuchtrechtelijke organen van het Instituut, waarvan elke kamer is samengesteld uit 2 bedrijfsjuristen en 3 magistraten (waaronder de voorzitter van de kamer), en is belast met het beroep tegen weigeringen van toelating van leden of tegen beslissingen van de tuchtcommissie.

De resultaten van deze verkiezingen zullen worden bekendgemaakt tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering aan het einde van de Dag van de Bedrijfsjurist die op 18 november zal plaats vinden.

Wij danken u voor uw stem bij deze verkiezingen.

More news


14 maart 2024

Van Olmen & Wynant is de nieuwe golden partner van het IBJ

Met groot genoegen kondigen wij jullie aan dat Van Olmen & Wynant in 2024 de Golden Partner is van...

Lees meer...

29 februari 2024

Dag van de rechtsstaat - 15 en 26 maart 2024

15/03/24 - 13u30, Mechelen 26/03/24 - 20u00, Mechelen

Lees meer...

30 januari 2024

Fons Van Dijck: De 4 krachten van de bedrijfsjurist van morgen

Veel mensen vragen zich af wat de toekomst brengt, voor henzelf, voor hun omgeving, voor hun...

Lees meer...

20 december 2023

Een rode draad van dankbaarheid

  We naderen het einde van 2023. Een bewogen en moeilijk jaar (alweer) voor onze wereld, met klein...

Lees meer...

30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...