To have impact as a company lawyer, requires more than excellent legal knowledge 

Soft skills winnen steeds meer aan belang en bieden u handvaten aan om binnen én buiten uw onderneming impact uit te oefenen. Het IBJ biedt de mogelijkheid deze verder te ontwikkelen binnen de Legal Soft Skills Academy. Met deze reeks van 6 praktische opleidingen, streven we naar het versterken van uw professionele vaardigheden in een dynamische en uitdagende juridische omgeving.

We kunnen opnieuw op onze Silver partner Vialegis rekenen om het startschot te geven van de Legal Soft Skills Academy met een inspirerende online sessie ‘Deconnect to reconnect: Insights to maximize your brain in a busy environment’. Zo geven we u inzichten om uw brein optimaal te benutten in een drukke omgeving. We verkennen methoden om uw mentale veerkracht te vergroten en krijgen tools aangereikt voor een digitale detox.

We bieden ook een training in risk management aan. Leer hoe u potentiële risico's kunt identificeren, evalueren en beheersen om zo de belangen van uw organisatie effectief te beschermen. Een cruciale skill voor elke bedrijfsjurist!

Onderhandelen, delegeren, omgaan met conflicten en emoties zijn onvermijdelijk in elke professionele omgeving. Daarom komen ook opleidingen aan bod met praktische strategieën om conflicten constructief aan te pakken en emoties te beheersen, waardoor u effectiever kunt samenwerken en communiceren. U leert hoe u taken effectief kunt delegeren en hoe u kunt samenwerken binnen een teamomgeving om optimale resultaten te behalen. Verder ontwikkelt u ook een essentiële vaardigheid voor juridische professionals, namelijk: onderhandelen.

Tot slot in ons programma, een niet te missen online workshop over leiden met impact. Leer hoe u inspirerend leiderschap kunt tonen en teams kunt motiveren om gezamenlijke doelen te bereiken.

Omdat wij het vanuit het IBJ van groot belang vinden dat zoveel mogelijk leden hun soft skills kunnen verfijnen, bieden wij de online sessies in dit programma gratis aan voor een onbeperkt publiek. Dit is alvast nieuw dit jaar!

De opleidingen op locatie worden aangeboden in kleine groepen (max. 20 personen) om de interactie tussen deelnemers en sprekers te bevorderen. Naast Brussel, wordt ook een sessie georganiseerd in Vlaanderen en Wallonië.  

Schrijf u vandaag nog in voor een van onze opleidingen en investeer in uw toekomst als een zelfverzekerde juridische professional.