Voortgezette Opleiding: automatische ontvangst van punten

Nu we met rasse schreden het einde van het jaar naderen, wil ik één element nog eens met klem benadrukken. Voor een opleiding die reeds door het IBJ werd erkend, hoeft u het formulier voor een individuele puntenaanvraag niet meer in te dienen.

Beste leden,

Nu we met rasse schreden het einde van het jaar naderen, wil ik één element nog eens met klem benadrukken. Voor een opleiding die reeds door het IBJ werd erkend, hoeft u het formulier voor een individuele puntenaanvraag niet meer in te dienen.

Intussen is ieder van u op de hoogte van de deontologische verplichting om 16 punten te behalen per jaar, en van het feit dat u zelf mag kiezen hoe u uw opleidingsprogramma samenstelt. Verschillende mogelijkheden zijn de afgelopen maanden ook aan bod gekomen in de Flash.

Wanneer u bijvoorbeeld geniet van het (grotendeels gratis) aanbod van het IBJ, ontvangt u uw punten automatisch. Het IBJ zorgt er dan voor dat u uw punten ontvangt.

U kan er ook voor kiezen een opleiding te volgen binnen uw eigen interessegebied die niet werd georganiseerd door het IBJ. We ontvangen deze dagen dan ook vele individuele puntenaanvragen voor externe (of interne) opleidingen.

We ontvangen echter ook vele individuele puntenaanvragen voor opleidingen die reeds eerder werden goedgekeurd via de opleidingsverstrekker. Mag ik u eraan herinneren dat, wanneer de opleiding werd erkend door het IBJ, u geen individuele puntenaanvraag meer hoeft in te dienen. De opleidingsverstrekker bezorgt ons namelijk de aanwezigheidslijst en u ontvangt automatisch uw punten, net als voor de opleidingen van het IBJ.

Op deze manier willen we graag vermijden dat u dubbele punten ontvangt die nadien verwijderd moeten worden. Indien u uw punten voor een erkende opleiding na twee maanden nog niet heeft ontvangen, neem dan zeker contact op met ons.

Wanneer u zich voor een opleiding in de lijst met opleidingen op MY IBJ heeft ingeschreven, zowel IBJ opleidingen of van externe opleidingsverstrekkers, betekent dit dat deze opleiding reeds erkend is. Via deze lijst kan u ook controleren of een opleiding werd erkend door het IBJ of niet.

Meer informatie vindt u op onze FAQ’s. Heeft u vragen over voortgezette opleidingen, dan kan u daarmee steeds bij ons terecht via voortgezetteopleiding@ibj.be.

 

Frederike Vander Elst
De Permanent Education Officer

More news


14 maart 2024

Van Olmen & Wynant is de nieuwe golden partner van het IBJ

Met groot genoegen kondigen wij jullie aan dat Van Olmen & Wynant in 2024 de Golden Partner is van...

Lees meer...

29 februari 2024

Dag van de rechtsstaat - 15 en 26 maart 2024

15/03/24 - 13u30, Mechelen 26/03/24 - 20u00, Mechelen

Lees meer...

30 januari 2024

Fons Van Dijck: De 4 krachten van de bedrijfsjurist van morgen

Veel mensen vragen zich af wat de toekomst brengt, voor henzelf, voor hun omgeving, voor hun...

Lees meer...

20 december 2023

Een rode draad van dankbaarheid

  We naderen het einde van 2023. Een bewogen en moeilijk jaar (alweer) voor onze wereld, met klein...

Lees meer...

30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...