Voortgezette Opleiding: automatische ontvangst van punten

Nu we met rasse schreden het einde van het jaar naderen, wil ik één element nog eens met klem benadrukken. Voor een opleiding die reeds door het IBJ werd erkend, hoeft u het formulier voor een individuele puntenaanvraag niet meer in te dienen.

Beste leden,

Nu we met rasse schreden het einde van het jaar naderen, wil ik één element nog eens met klem benadrukken. Voor een opleiding die reeds door het IBJ werd erkend, hoeft u het formulier voor een individuele puntenaanvraag niet meer in te dienen.

Intussen is ieder van u op de hoogte van de deontologische verplichting om 16 punten te behalen per jaar, en van het feit dat u zelf mag kiezen hoe u uw opleidingsprogramma samenstelt. Verschillende mogelijkheden zijn de afgelopen maanden ook aan bod gekomen in de Flash.

Wanneer u bijvoorbeeld geniet van het (grotendeels gratis) aanbod van het IBJ, ontvangt u uw punten automatisch. Het IBJ zorgt er dan voor dat u uw punten ontvangt.

U kan er ook voor kiezen een opleiding te volgen binnen uw eigen interessegebied die niet werd georganiseerd door het IBJ. We ontvangen deze dagen dan ook vele individuele puntenaanvragen voor externe (of interne) opleidingen.

We ontvangen echter ook vele individuele puntenaanvragen voor opleidingen die reeds eerder werden goedgekeurd via de opleidingsverstrekker. Mag ik u eraan herinneren dat, wanneer de opleiding werd erkend door het IBJ, u geen individuele puntenaanvraag meer hoeft in te dienen. De opleidingsverstrekker bezorgt ons namelijk de aanwezigheidslijst en u ontvangt automatisch uw punten, net als voor de opleidingen van het IBJ.

Op deze manier willen we graag vermijden dat u dubbele punten ontvangt die nadien verwijderd moeten worden. Indien u uw punten voor een erkende opleiding na twee maanden nog niet heeft ontvangen, neem dan zeker contact op met ons.

Wanneer u zich voor een opleiding in de lijst met opleidingen op MY IBJ heeft ingeschreven, zowel IBJ opleidingen of van externe opleidingsverstrekkers, betekent dit dat deze opleiding reeds erkend is. Via deze lijst kan u ook controleren of een opleiding werd erkend door het IBJ of niet.

Meer informatie vindt u op onze FAQ’s. Heeft u vragen over voortgezette opleidingen, dan kan u daarmee steeds bij ons terecht via voortgezetteopleiding@ibj.be.

 

Frederike Vander Elst
De Permanent Education Officer

More news


30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...

17 november 2023

Nieuwe videoclip van het IBJ en ons beroep

Nieuwe videoclip van het IBJ en ons beroep.

Lees meer...

16 november 2023

De rollen van de bedrijfsjurist in een veranderende wereld

Op 14 november vond de Dag van de bedrijfsjuristen plaats. Een dag om de community van de...

Lees meer...

16 oktober 2023

Efficiënt conflicten oplossen

Efficiënt conflicten oplossen: tips & tricks

Lees meer...

20 juli 2023

Interview met Jaap Bosman en Els Steen in Today's Lawyer

Advocaten en bedrijfsjuristen: over gelijkenissen en verschillen

Lees meer...