Hoe weet u of uw afdeling een digitale strategie nodig heeft?

Een digitale strategie beschrijft hoe organisaties technologie optimaal kunnen inzetten voor betere resultaten, inclusief hoe technologie concurrentievoordeel kan opleveren en welke concrete stappen hiervoor moeten worden genomen. In dit artikel geven we enkele signalen die erop wijzen dat uw organisatie een digitale strategie nodig heeft.

Bijna de helft van alle juristen in Europa (47%) is gestart met het implementeren van een digitale strategie. Van de afdelingen met een digitale strategie is 41% hier meer dan drie jaar geleden mee begonnen en 37% tussen de een en drie jaar geleden. Dat is goed nieuws, want het bewijst dat juristen in Europa het belang van digitale initiatieven inzien. In het onderzoek gaf echter ook 65% aan dat hun digitale strategie niet is gebaseerd op een duidelijk plan met specifieke datums en tussentijdse doelen.

Een digitale strategie is belangrijk, want deze beschrijft hoe organisaties technologie optimaal kunnen inzetten voor betere resultaten, inclusief hoe technologie concurrentievoordeel kan opleveren en welke concrete stappen hiervoor moeten worden genomen

Als jurist ligt uw focus vandaag waarschijnlijk op het beheren van vele operationele taken en het managen van risico's. Een digitale strategie helpt u om deze taken efficiënter uit te voeren. Hieronder geven we enkele signalen die erop wijzen dat uw organisatie een digitale strategie nodig heeft:

  • Als het aantal juridische operationele taken groeit, dan is de kans groot dat de strategie die jaren geleden is geïmplementeerd niet langer voldoet voor u of uw stakeholders. In dit geval, gaat u best na of de bestaande tools zijn afgestemd op verwachte ontwikkeltraject van uw organisatie. U hebt behoefte aan technologie die schaalbaar is en met uw uitdagingen kan meegroeien.
  • Elk teamlid heeft een eigen manier om informatie te organiseren en taken uit te voeren. Het is niet steeds duidelijk wie met welke taak bezig is of wat de laatste status is van juridische informatie, inclusief contracten, bedrijfsgegevens en claims. Standaardprocessen, zoals het goedkeuren van contracten, duren dagen, soms zelfs weken, omdat ze van de ene mailbox naar de andere worden gestuurd.
  • U hebt geen technologiebudget of geen contact met zij die verantwoordelijk zijn voor de IT-infrastructuur. Vaak beschikt u dan over geen of een lappendeken aan tools. U gebruikt verschillende spreadsheets en probeert elke applicatie zoveel mogelijk naar uw hand te zetten om uw deadlines en taken op te volgen. Niet evident!

Herkenbaar? Lees het volledige artikel en leer meer over digitale strategieën voor juristen.

Lees het volledige artikel

More Partner Blogs


26 april 2024

Which companies have the obligation to introduce an internal reporting channel for whistleblowers?

The European Whistleblower Directive was transposed into Belgian legislation end of 2022 (Act of...

Lees meer...

25 april 2024

A new European Commission proposal on foreign direct investment screening: towards greater harmonization?

On June 20, 2023, the European Commission and the High Representative for Foreign Affairs and...

Lees meer...

23 april 2024

Leverage Legal Tech to set your legal department’s KPIs strategy

Leverage technology in your legal department to elevate your team's efficiency and strategic impact.

Lees meer...

22 april 2024

Considerations when contracting about AI-sytems

With the recent approval of the AI Act by the European Parliament in mid-March, it is crucial to...

Lees meer...

19 april 2024

Drowning in Data? Tactics for Legal Professionals to Conquer the Information Overload

Welcome to the exciting world of increasing laws and regulations, where each choice proves how...

Lees meer...