Hoe weet u of uw afdeling een digitale strategie nodig heeft?

Een digitale strategie beschrijft hoe organisaties technologie optimaal kunnen inzetten voor betere resultaten, inclusief hoe technologie concurrentievoordeel kan opleveren en welke concrete stappen hiervoor moeten worden genomen. In dit artikel geven we enkele signalen die erop wijzen dat uw organisatie een digitale strategie nodig heeft.

Bijna de helft van alle juristen in Europa (47%) is gestart met het implementeren van een digitale strategie. Van de afdelingen met een digitale strategie is 41% hier meer dan drie jaar geleden mee begonnen en 37% tussen de een en drie jaar geleden. Dat is goed nieuws, want het bewijst dat juristen in Europa het belang van digitale initiatieven inzien. In het onderzoek gaf echter ook 65% aan dat hun digitale strategie niet is gebaseerd op een duidelijk plan met specifieke datums en tussentijdse doelen.

Een digitale strategie is belangrijk, want deze beschrijft hoe organisaties technologie optimaal kunnen inzetten voor betere resultaten, inclusief hoe technologie concurrentievoordeel kan opleveren en welke concrete stappen hiervoor moeten worden genomen

Als jurist ligt uw focus vandaag waarschijnlijk op het beheren van vele operationele taken en het managen van risico's. Een digitale strategie helpt u om deze taken efficiënter uit te voeren. Hieronder geven we enkele signalen die erop wijzen dat uw organisatie een digitale strategie nodig heeft:

  • Als het aantal juridische operationele taken groeit, dan is de kans groot dat de strategie die jaren geleden is geïmplementeerd niet langer voldoet voor u of uw stakeholders. In dit geval, gaat u best na of de bestaande tools zijn afgestemd op verwachte ontwikkeltraject van uw organisatie. U hebt behoefte aan technologie die schaalbaar is en met uw uitdagingen kan meegroeien.
  • Elk teamlid heeft een eigen manier om informatie te organiseren en taken uit te voeren. Het is niet steeds duidelijk wie met welke taak bezig is of wat de laatste status is van juridische informatie, inclusief contracten, bedrijfsgegevens en claims. Standaardprocessen, zoals het goedkeuren van contracten, duren dagen, soms zelfs weken, omdat ze van de ene mailbox naar de andere worden gestuurd.
  • U hebt geen technologiebudget of geen contact met zij die verantwoordelijk zijn voor de IT-infrastructuur. Vaak beschikt u dan over geen of een lappendeken aan tools. U gebruikt verschillende spreadsheets en probeert elke applicatie zoveel mogelijk naar uw hand te zetten om uw deadlines en taken op te volgen. Niet evident!

Herkenbaar? Lees het volledige artikel en leer meer over digitale strategieën voor juristen.

Lees het volledige artikel

More Partner Blogs


18 juni 2021

Interprofessioneel akkoord 2021-2022: een compromis « op zijn Belgisch »

Hoewel binnen de Groep van 10 geen akkoord was bereikt over de loonmarge, besloten de sociale...

Lees meer...

17 juni 2021

Class and mass claims challenges by Freshfields: Exploring jurisdiction and sector risks and trends

Class and mass claims challenges by Freshfields: Exploring jurisdiction and sector risks and...

Lees meer...

15 juni 2021

European Commission policy change: transactions below merger filing thresholds no longer safe from scrutiny

European Commission policy change: transactions below merger filing thresholds no longer safe from...

Lees meer...

10 juni 2021

CLOC – 2021 State of the Industry Survey

A comprehensive survey of in-house legal operations departments.

Lees meer...

27 mei 2021

Could your trade mark be invalidated for bad faith?

Registered trade marks may be declared invalid when the holder was acting in bad faith at the time of...

Lees meer...