Larcier-Intersentia lanceert GenIA-L, generatieve AI-oplossing op basis van betrouwbare juridische content

Larcier-Intersentia introduceert als eerste speler in België zijn GenIA-L technologie. Deze technologie zal Larcier-Intersentia de komende jaren in staat stellen om juridische professionals een ongekende AI-ondersteuning te bieden. Met GenIA-L zullen zij uitgebreide externe bronnen zoals wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, efficiënt kunnen gebruiken.

Larcier-Intersentia introduceert als eerste speler in België zijn GenIA-L technologie. Deze technologie zal Larcier-Intersentia de komende jaren in staat stellen om juridische professionals een ongekende AI-ondersteuning te bieden. Met GenIA-L zullen zij uitgebreide externe bronnen zoals wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, efficiënt kunnen gebruiken.

"GenIA-L geeft juridische professionals zoals bedrijfsjuristen meer mogelijkheden door opzoekingsprocessen te stroomlijnen, tijd te besparen en het bereik van beschikbare informatie te vergroten. Deze nieuwe technologie positioneert ons als de Europese innovator in juridische AI," zegt Geoffroy de Lantsheere, Country Manager België van Larcier-Intersentia.

gdelantsheere web

GenIA-L doorbreekt de norm door AI toegang te geven tot essentiële externe primaire bronnen. Deze innovatie luidt een opwindend tijdperk in waarin complexe inhoud kan worden verkend met behulp van AI-technologie. De lancering is de eerste stap in de uitrol van GenIA-L in België. Strada lex, Taxwin, Socialwin en Mijn Tips en Advies zullen de eerste Larcier-Intersentia databanken zijn waar de nieuwe technologie beschikbaar is. Verdere ontwikkelingen zullen de technologie beschikbaar maken voor andere producten van Larcier-Intersentia.

Larcier-Intersentia heeft een sterke voorgeschiedenis op vlak van initiatieven die gebruik maken van AI zoals anonimisering en automatische categorisering. Tevens is het een pionier op het gebied van Europese juridische AI. De GenIA-L technologie is ontwikkeld door de juridische en fiscale informatieleverancier Lefebvre Sarrut Group, het moederbedrijf van Larcier-Intersentia. De technologie is al met succes geïmplementeerd en op de markt gebracht in Spanje, wat heeft geleid tot een enorme vraag vanuit de markt.

Tijdbesparende doorbraak

Zo helpt de GenIA-L technologie om onderzoeksprocessen te stroomlijnen en sneller en efficiënter te laten verlopen en vergroot het het bereik van de beschikbare informatie. Het is een waardevolle bondgenoot voor professionals die op zoek zijn naar efficiëntie en innovatie in juridische domeinen.

"Onze GenIA-L technologie betekent een cruciale doorbraak op het gebied van juridische AI. GenIA-L biedt een ongeëvenaarde toegang tot bronnen en mogelijkheden voor beoefenaars van juridische beroepen waardoor de kwaliteit toeneemt. Als betrouwbare pionier op dit gebied willen we de weg bereiden voor een toekomst waarin AI en juridische expertise harmonieus samenkomen, een evolutie die innovatie en efficiëntie belooft in juridisch onderzoek en de juridische praktijk.", legt Geoffroy de Lantsheere uit.

Kwaliteit en veiligheid op de eerste plaats

GenIA-L stelt een nieuwe norm en stelt kwaliteit en veiligheid voorop met strenge controles en reviews door juridische experts. In tegenstelling tot zijn tegenhangers, zoals ChatGPT, steunt de technologie op bronnen die geverifieerd en geselecteerd zijn door juridische experts. Hierdoor kunnen gebruikers de informatie onafhankelijk checken en garandeert Larcier-Intersentia een correcte bronvermelding in GenIA-L.

"Je moet het zien als een gespecialiseerde bibliotheek die alleen publicaties bevat die zijn gevalideerd door onze interne juridische experts. Een groot verschil met een tool als ChatGPT die het hele internet raadpleegt, en dus ook bronnen die niet gevalideerd zijn. We willen dat onze klanten onze technologie met het volste vertrouwen kunnen gebruiken. De betrouwbaarheid van de mens-AI-samenwerking is voor ons prioriteit nummer één bij de verdere ontwikkeling van GenIA-L. Dankzij betrouwbare technologie kunnen juristen zich focussen op het adviseren van cliënten," zegt Geoffroy de Lantsheere.

Artificiële intelligentie bij Larcier-Intersentia

Bij Larcier-Intersentia zijn wij ervan overtuigd dat AI u als bedrijfjurist in staat stelt een betere professional te zijn. AI helpt ons om taken efficiënter uit te voeren en opent nieuwe mogelijkheden in verschillende vakgebieden. Wij begeleiden u als klant op professioneel vlak bij het implementeren en het gebruiken van AI op een veilige en efficiënte manier. Ons engagement steunt op drie pijlers: integriteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

Word lid van Larcier-Intersentia AI-Hub waar de fascinerende wereld van Artificiële Intelligentie tot leven komt!

Of u nu een technologieliefhebber bent, een innovatieve professional of gewoon nieuwsgierig naar de toekomst van AI, u bent hier aan het juiste adres. Van onze eigen baanbrekende ontwikkelingen tot het spannendste nieuws in de professionele markt, we behandelen het.

Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief ? Word lid van onze community en blijf op de hoogte van de nieuwste AI-trends, inzichten in de sector en relevante content over het belang van AI voor uw beroep. Meer info op https://ai-hub-nl.larcier-intersentia.com/

BANNER IJE 1200x628 NL

More Partner Blogs


15 april 2024

Reform Social Penal Code takes shape

The Social Penal Code of 2010 has been modified many times during the last decade, but after a...

Lees meer...

04 april 2024

Tackling greenwashing: the new EU framework and its impact on Belgian legislation

The European Union has recently adopted the so-called Directive on Empowering Consumers for the...

Lees meer...

03 april 2024

Distributieovereenkomsten in een internationale context: overzicht van dwingende wetgeving in andere EU-landen

Vaak worden internationale fabrikanten gewaarschuwd voor het opzetten van een distributienetwerk...

Lees meer...

01 april 2024

What does Book 6 of the new Civil Code mean for the worker’s liability?

On 1 February 2024, the Federal parliament approved a new act relating to Book 6...

Lees meer...

21 maart 2024

The Data Act and its impact on Cloud Service Providers

As the Data Act came into force in January 2024, understanding its profound impact on Cloud...

Lees meer...